img

Никога вече не изхвърлям водата от варени яйца у нас, а дома ми стана като ботаническа градина

/
/
/
411 Views

Прословутата английска дълбочина е способна да издигне абсолютно всичко до ранга на науката. Дори такова привидно примитивно нещо като приготвянето на яйцата . След тази статия повече едва ли ще изхвърлите водата, в която сте варили яйцата

Лабораторните асистенти в отдел „Медицински изследвания” на Университета в Бирмингам внимателно проучиха химичните реакции, които възникват по време на приготвянето на яйцата. Експерти заключиха: вода след варене на яйца не може да се изхвърли!

Свойства на водата след варене на яйца

Яйцето 90% се състои от калциев карбонат . То съдържа още 27 елемента, включително фосфор, флуор, мед, силиций и цинк. При кипене на яйцата водата е наситена с калциеви йони и други микроелементи.

Edit

Калциевите йони са толкова незначителни, че лесно могат да проникнат във и извън органичната клетка. По своя външен вид те предизвикват химични реакции в клетката със синтеза на хранителни вещества.

Това свойство на вода след варене на яйцата е особено ценно за градинарите. По време на наблюденията химиците откриват, че подобна вода увеличава степента на нарастване на зелената маса от растенията 10 пъти! Накиснати семената и поливайте цветята с водата. Разсадът става по-устойчив на вредители и болести.

В допълнение към директното стимулиране на растежа на растенията , водата след варене на яйцата помага да се поддържа киселинността на почвата в диапазона от 5.5–6.5 рН . Това е важно, защото неутралната среда осигурява на растенията оптимални условия за усвояване на хранителните вещества.

 

Как да се използва вода след варене на яйца

След като приготвите яйцата, излейте бульона в отделен контейнери и веднага напълнете яйцата с ледена вода, за да улесните разделянето на черупката. Охладете яйцата и използвайте водата за напояване и пръскане на стайните растения през деня.

Растенията с недостиг на калций могат лесно да бъдат идентифицирани : листа със сухи върхове и кафяви петна.

Яйцата са буквално продукт без отпадъци. Черупката е естествен източник на калций , както и ефективно иновативно лекарство за алергия . Но мембраната на яйчната черупка – помага при лечението на заболявания на ставите.

Ще бъдем благодарни, ако споделите интересната статия с приятелите си!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text
error: Греда!