img

Тъжна вест! По ужасяващ начин ни напусна Наско от този свят!

/
/
/
10936 Views

Преди броени минути беше съобщено, че популярния бездомник Наско, известен в интернет със своите клипчета и лафове „Цигара пуша“ и „Долу на спирката“, е бил открит премръзнал и загинал от студ, съобщава страницата във фейсбук „Наско циганина Original„. Ето какво пишат те

 

Наско е бил открит премръзнал и загинал от студ.
RIP 1981 – 2022
Една добра душа, за която се радвам, че допринесохме всички ние с популяризацията му, защото благодарение на това всички го разпознаваха и му даваха храна, кафе, цигари.
За съжаление през цялото това време на известност (от 2013г. насам) нито една институция или по-заможен българин не реагира за осигуряване на подслон и/или работа за него.
Имаше крайни комерсиализации – чалга клипове, тотални подигравки с него като снимане на скечове. Ние като оригиналните му откриватели с клипа „tup ciganin“ винаги сме били отговорни и макар шеговитото и на границата с неуважително отношение, винаги сме имали нашите спирачки и сме му предоставяли възможно най-доброто отношение. И никога не сме го използвали.
Както ние сме се забавлявали – така и той. Нищо не е било насила или с неуважение.
Наско с нас се е смял, забавлявал се е, танцувал е. При всяка среща, винаги, винаги сме му давали цигари, кафета и храна. И пари. Питали сме го как е, добре ли е, има ли къде да спи.
Но не сме институция. Не сме заможни. Не сме толкова можещи.
Който от Вас четящите е помогнал на Наско дори веднъж – похвала!
Нека душата му почива в мир.
Отиде си един колоритен образ.
Ще ни липсваш!

1 Comments

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text
error: Греда!