img

Слави Трифонов намекна, че ще се кандидатира за президент

/
/
/
235 Views

Лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов обяви, че няма да бъде водач на нито една листа на партията на изборите за парламент на 11 юли. Говорейки за политическата отговорност у нас обаче, той намекна, че ще се кандидатира за президент.

 

Ето какво написа Трифонов в социалната мрежа:

 

„Състоянието „отговорност“ е чуждо на българския политически живот. Да си отговорен е много важно в личен план, а когато отговаряш и за други хора е сакрално важно.

 

В този ред на мисли, представете си какво е да си политик. Трябва да си най-отговорният човек на света. Е, в България не е така, нали? Последните събития го доказват особено ясно. Аз живея така. Говоря тогава, когато има какво да кажа, правя това, което смятам, че е морално и правилно, и се стремя да нося отговорностите си достойно.

 

И това, че аз и моите колеги създадохме партия „Има такъв народ“ въобще не променя това, даже напротив. Всъщност ние направихме платформа,а която искаме да се качат професионалисти, отговорни хора, които имат желанието и смелостта да правят, каквото трябва.

 

Аз няма да се кандидатирам за следващия Парламент, защото моето място не е там, а да нося отговорност за хората, които са там и това, което правят.

 

Разбира се, аз мога да нося тази отговорност и от една друга институция, но за това… като му дойде времето.“

 

 

Припомняме, че „Има такъв народ“ беше втората политическа сила на изборите на 4 април, но отказа да състави правителство, а лидерът й – Слави Трифонов – нито веднъж не се появи в Народното събрание.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
error: Греда!