img

Русия остро нападна НАТО: От кого ще пази България? Страната, която стои „върху костите“ на руските войници ли?

/
/
/
11792 Views

Предлагаме на вашето внимание откъс от интервюто на заместник-министъра на външните работи на Руската Федерация Александър Грушко пред вестник „Коммерсант“ от 17 януари т.г.:

🗣 „НАТО по своята природа не може да не има противник, иначе се губи смисълът за съществуването и разширяването й. Ако беше останала във онези предели, които са били обещани на ръководството на СССР, тоест на границата Одер-Ниса, от кого щеше да се защитава?
<…>
Отказът от политиката на „затворени врати“ в полза на „отворени“, в нарушаване на обещанията да не се придвижват на изток „нито на сантиметър“, беше диктуван от стремежа да се върне НАТО на политическата авансцена. За същата цел трябваше да се намери противник.

Ако говорим за доста напрегнатото военно положение в Балтийския регион и в Черно море, това е пряк резултат от разширяването на алианса.
<…>
Ако погледнем ситуацията в Черно море, от гледна точка на реалните потребности на осигуряване на безопасност наблюдаваното днес натрупване на силите на НАТО също е неоправдано. Казват, че Румъния и България трябва да бъдат защитени, защото са членки на алианса. Но от кого да бъде защитена България? От Русия ли? Страната, която цялата стои „върху костите“ на руските войници, пожертвали живота си за освобождението й“.

Източник: Фейсбук Посольство России в Болгарии

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text
error: Греда!