img

Путин към българите: Гарантирам, че „Спутник V“ е в пъти по-добра, безопасна и евтина ваксина!

/
/
/
1361 Views

Владимир Путин нарича българите „братски народ“, както е било от векове!

Руският президент Владимир Путин застава с името и честта си зад ваксината „Спутник V“, която обещава да се превърне в единственото спасение от изкуствено създадения Covid-19.

Както вече стана ясно днес, Унгария е държавата, която се надигна срещу широко рекламираните и пропагандирани ваксини Пфайзер и Moderna, за да сключи договор именно с Русия за доставката на „Спутник V“.

Лично президентът Владимир Путин от дни говори за предимствата на руското откритие, които са наистина съществени. На първо място това е пълната безопасност на ваксината, която е преминала през множество тестове и изпитания.

До момента не са наблюдавани никакви странични ефекти, освен леко покачване на температурата при поставяне на втората доза. Това се е случило при единици от пациентите и е траело не повече от час време.

Разликата с ваксината Пфайзер е огромна. Знаем, че от нея вече има починали десетки хора по цял свят, както и такива с получени сериозни усложнения, налагащи спешен прием в болници.

Путин е категоричен, че руската ваксина е предложена на народа му и света в момент, в който е напълно проверена и сигурността и ефективността й са гарантирани.

В свое интервю президентът я препоръчва не само на руснаците, но и на българите, които неведнъж досега е наричал и нарича „братски народ“. По думите му, връзката между Русия и България е неразривна и това е доказано през вековете, пише fakti.bg.

„Нашата ваксина срещу Ковид-19 е не само в пъти по-добра и безопасна, но и в пъти по-евтина от западните. И аз, с цялото си сърце и отговорност, я препоръчвам на света. Убеден съм, че масовото ваксиниране с нея може да започне веднага“, заяви Владимир Путин, предаде nova.bg.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text
error: Греда!