img

Путин бесен, взима главата на Митрофанова?

/
/
/
558 Views

Елеонора Митрофанова и 70-те дипломати/шпиони на служба в руското посолство ги чакат тежки дни и часове в Москва, където ще трябва да отговарят защо са допуснали да бъдат разобличени и са предизвикали срива в отношенията между двете страни.

Според бившия руски разузнавач Сергей Бондарев, сега базиран в Германия, Кремъл и в частност Владимир Путин няма да прости лесно провала на шпионската си мрежа, пише lupa.bg.

Шефовете на военното разузнаване Игор Костюков, на външното разузнаване Сергей Наришкин и шефът на ФСБ Александър Бортников вече са били привикани при Путин да обясняват провалите на своите офицери в България.

Те са критикувани остро за това, че не са спазвали стриктно инструкциите, подписани лично от президента.

Агентурната мрежа, тролската армия и кремълската пропаганда се радваха първоначално на сериозни успехи, предвид смесените чувства, с които българи посрещнали агресията и войната срещу Украйна. В Москва са бесни за изненадващия провал на мрежата си в изконно вярната на Русия България.

Самата Митрофанова е критикувана за неумението да води диалог на сближаване с властите в София.

Вместо това тя използвала ултимативен тон и освен това съвсем открито контактувала с отявлени русофили и партийни лидери, на които Кремъл възлагал надежди за създаване на разнобой в българската политика и общество. Това дискредитирало дипломатическата мисия на Русия.

Очаква се следващото назначение на Елеонора да бъде вътрешно, в далекоизточните райони на необятната Русия.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text
error: Греда!