img

При тези 4 основни симптома на К-19 ще ви лекуват в болница

/
/
/
267 Views

Говорейки за основните симптоми, които определят необходимостта от хоспитализация на човек с коронавирусна инфекция, лекар от Санкт Петербург Лев Авербах, наред с други неща, посочи задуха и кашлицата.

Четирите основни симптома, служещи като показатели за хоспитализация на пациенти с коронавирус, бяха посочени от лекаря в интервю.

„Има четири симптома, които показват необходимостта от хоспитализация на пациент с COVID-19. Това са задух, кашлица, насищане с кислород под 93-та стойност и много високата температура “, каза главният лекар на частна линейка Лев Авербах.

Лекарят добави, че компютърната томография не позволява да се получи пълна картина на заболяването, поради което нейните данни не се считат за определящ критерий за хоспитализация.

Aвербах също така отбеляза, че половината от пациентите с коронавирус, които са в болнични легла, остават в медицинско заведение поради факта, че условията му позволяват да се контролира съдържанието на кислород в кръвта.

„Ако у дома имаше пулсови оксиметри, които наблюдават нивото на насищане на кислорода в кръвта, и кислородни концентратори, мнозина нямаше да бъдат хоспитализирани“, каза лекарят.

Освен това Авербах припомни, че решението за настаняване на пациент в болницата не се взема от лекар на линейка. Такова решение се взема само от лекаря на приемния отдел./ zdrave.to

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
error: Греда!