img

Мая Манолова послъгва на едро като Слави още на старта – няма да сваля депутатите от мерцедесите, и тя сяда в лъскава лимузина с шофьор (ВИДЕО/СНИМКИ)

/
/
/
263 Views

Мая Манолова, любимката на тройната коалиция се кани да победи Слави Трифонов и хората му по брой неизпълнени обещания пред избирателите, пише ПИК.

Припомняме, че шоуменът-депутат стана флагман в послъгването в новото народно събрание след като още на старта му стана ясно, че няма да изпълни една от двете точки на референдума, уж заради които влезе в политиката – мажоритарни избори.

Тъй като от партията му ИТН са наясно, че ако ги искат, подкрепа ще се намери и точката ще бъде приета, за това се отказаха от нея набързо. По другата точка – партийна субсидия от 1 лев пък е ясно, че подкрепа няма да имат така и така и затова ще я вкарат с пълното съзнание, че тя няма да мине и ще имат оправдание пред избирателите – ние искахме, ама те ни спряха…

Манолова постъпва по абсолютно същия начин с обещанията си да свали депутатите от служебните лимузини и дори действа още по на едро, тъй като хората на Трифонов поне се опитаха да замажат лъжата си с обяснението, че „не му е дошло времето“.

Докато Манолова се кани да праща депутатите в градския транспорт от поне година, а на старта на изборната кампания се кълнеше, че не просто ще го изпълни, а дори, че това ще е абсолютно първия проект, който ще внесе в НС. Е, не беше първото, нито второто.

По-фрапиращото е обаче, че изобщо няма намерение да го внесе. Това става ясно от поправките в закона за НСО, които днес са внесли „мутрите“ от партията й в Народното събрание. В тях е записано, че трябва да отпадне предоставянето на кола и охрана от НСО само на столичния кмет, на бивши премиери и на бивши председатели на НС, видя ПИК. Но не и на депутатите, шефовете на комисии в парламента и прочие.

Накратко – Мая Манолова искаше да вземе колите на депутатите, ако са от другите партии, но щом тя стана такава, вече не иска. Затова пък иска да вземе колите на бившата шефка на НС, която й се полага за известно време и след мандата.

Манолова само преди месец твърди, че властимащите изобщо нямат нужда от охрана, шофьори и коли и трябва да се движат сред народа, за да чуят какво мисли, а сега е сменила коренно позицията си. „Нуждата от транспорт от НСО се обосновава единствено от заеманите от тях висши длъжности и следва да отпадне незабавно след освобождаването им“, пише в проекта на „мутрите“.

Наред с това те предлагат промени в начина на функциониране на комисията, която взема решения кой и как да се охранява. В момента там влизат шефът на НСО, вътрешният министър и председателят на ДАНС. От „мутрите“ предлагат обаче последните двама да нямат право на глас, а само дават нужната информация.

Разбира се, за Мая Манолова е най-важно да се запазят лъскавите мерцедеси за шефовете на комисии, на които им се зачислява собствена кола, шофьор и прочие персонал. Все пак точно заради това клетата бивша омбудсманка се пъна да си измисли създаването на някаква комисия, която да оглави, защото само така може да ползва тази екстра.

Като обикновен депутат щеше да имаправона служебен превоз само при работни ангажименти, докато сега са на нейно разположение постоянно. И най-сетне ще може отново да се вози в мерцедес, след като преди три години, именно с цел пестене, ГЕРБ й отнеха тази привилегия, докато беше омбудсман. Тя се разсърди, метна се на влака, напусна и влезе в политиката в опит на всяка цена отново да седне в служебен мерцедес като кмет на София. След като загуби от Фандъкова, сега най-после го постига като шеф на парламентарна комисия. Ще има лелеяния мерцедес с шофьор и иска да го отнеме от Фандъкова.

Затова и мигом забрави обещанието си, дадено на 8 март и препотвърдено два дни след изборитена 6 април, че сваля всички депутати, вижте във видеото:

Източник: ПИК

 

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text