img

Зрее огромен скандал: Киро, Асен и Бойкикиев искат да отмъкнат СДС от ГЕРБ! Получиха отговор

/
/
/
116 Views

 

Неофициални покани за коалиция с „Демократична България“ и „Продължаваме промяната“ са получавали СДС.

Това стана ясно от думите на лидера на СДС Румен Христов в ефира на БНТ.

„Имаше намеци в тази посока, но за нас „Продължаваме промяната“ е една нова лява формация и имаме големи разминавания. Няма как да бъдем с тях. Истината е, че с тях като проатлантици имаме сходни отношения към войната в Украйна например, но имаме детайли например за бюджетния дефицит“, обясни Христов.

„СДС не е получавало официална покана, но е имало подмятания и покани за разговори на по-ниско ниво“, каза още той.

Advertisement

В петък СДС ще се събира, за да реши дали да се яви на изборите отново с ГЕРБ. Христов обясни, че настроенията в структурите са по-скоро отново да са заедно с партията на Бойко Борисов.

Относно предпоследното място на страната ни по отношение на справянето с корупцията, той обясни, че се хиперболизира говоренето за корупцията у нас в Европа.

Според Христов вината за отлагането на приемането на механизма за разследване на главния прокурор е основно на Министерския съвет, тъй като са внесли законопроекта твърде късно – чак на 30 декември, когато парламентът е във ваканция.

„Двуполюсният модел е характерен за старите демокрации. В България не може да се получи този модел, тъй като Изборният кодекс не го позволява“, каза още той.

Източник: demokrat.bg

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text