img

Дори водещите по bTV онемяха от тази лъжа на Кирил Петков! Няма такава наглост

/
/
/
135 Views

В свое участие по БТВ Кирил Петков изрече откровена лъжа на гърба на болните от диабет. Петков подчертава не за първи път, че седмица преди да падне неговото правителство било станало ясно, че всички диабетици ще могат да получават сензор за измерване на кръвната захар, финансиран изцяло от държавата. Лидерът на ПП безочливо се опитва да припише това постижение на управлението на „Продължаваме промяната“.

Но каква е истината?

НЗОК поема ежемесечните консумативи на стотици диабетици от началото на 2022 година, а не от края на юли 2022 г., както Кирил Петков твърди.

В държавен вестник с решение № РД-НС-04-95 от 26 август 2021 г. са утвърдени изискванията за получаване на сензор за кръвната захар, които по документи трябваше да влязат в сила от септември 2021 г., но реално процесът започна от 1 януари 2022 г., припомня Трибюн.бг

Advertisement

Нека повторим: Държавен вестник съобщава за реимбурсиране на сензорите за диабетици от 26-ти август 2021 г. Правителството на Кирил Петков бе свалено на 2-ри август 2022 г. след едва няколко месечно управление. Явно Кирил Петков не знае през коя година е бил премиер на България. Или отново се опитва да си приписва чужди победи.

Източник: demokrat.bg

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text