img

Въпрос за 1500 лева ошашави зрителите на “Стани богат“

/
/
/
5991 Views

„Стани богат“ се върна в ефира и отново прикова вниманието. Във вчерашното предаване имаше един изключително интересен математически въпрос, който сериозно затрудни не само участника – адвокатът от Силистра Красимир Христов, но и много зрители, пише Флагман бг.

Красимир срещна сериозно затруднение, достигайки до сумата от 1500 лева и използва два от жокерите си – 50/50 и „Обади се на приятел“. Първо изключи две от вероятностите, а след като се оказа, че разсъжденията му са били в грешна посока, попита и приятел, решил уравнението за по-малко от 10-ина секунди.

 

 

Задачата с функции е от учебника по математика за 6-ти клас. Голямата главоблъсканица бе дали хикс на нулева е нула. За тези, които са забравили уроците от основното училище, ще припомним, че хикс на нулева е едно.

„Задачата е елементарна за ученици, математици и инженери, но моля ви бъдете по снизходителни към хората, които са завършили гимназия по-отдавна“, призоваха зрители. Други са категорични, че това е елементарно уравнение, което се решава за секунди.

„Това въпрос за 100 хил.лева ли е?“, питат зрители на предаването. „Тези символи на горния ред ми изглеждат като красива калиграфия“, допълва друг.

Играта на Красимир продължава и тази вечер, той достигна до въпрос за 5 хил.лева.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text
error: Греда!